Kuchyňský robot versus ruční šlehač, mixér a další přístroje Základní funkce každého kuchyňského robota jsou velmi podobné ručnímu šlehači, ovšem s řadou výhod a dalších funkcí. V čem jsou kuchyňské roboty o tolik lepší, že se vyplatí do nich investovat tisíce korun? PR článek
Vybíráme kuchyňský robot – přehled příslušenství Kuchyňský robot patří mezi nejoblíbenější kuchyňské pomocníky. Pokud jste si zatím vystačili pouze s ručním šlehačem a rádi byste si pořídili konečně pořádného robota, množství příslušenství u některých robotů vás překvapí. PR článek
Uzení ryb v domácí udírně Uzené ryby patří mezi vyhlášené delikatesy. Uzeného lososa nebo makrelu ochutnal téměř každý. Uzený úhoř má, i díky filmu Zlatí úhoři, pověst nepřekonatelné lahůdky. Lahůdkou jsou však i běžně dostupné sladkovodní uzené ryby. PR článek
Pořiďte si gril na sele, kuřata nebo kýtu a užívejte gril party na vlastní zahradě Nějaký ten gril má na zahradě nebo terase téměř každý. Nejčastěji jsou to kotlové grily na dřevěné uhlí. Pokud si ale chcete ugrilovat něco většího, kýtu, nebo menší sele, s kotlovým grilem nepochodíte. Ale můžete si pořídit speciální gril s topeništěm vzadu a elektromotorem na váhu až 50 kg. PR článek
Uchovejte čerstvé jídlo déle díky vakuové svářečce fólií Možná Vás stejně jako mne mrzí vždy, když vyhazujete zkažené potraviny z ledničky nebo spíže. Zároveň jste si v obchodech všimli, že vakuově balené zboží má delší expiraci. Že to spolu nesouvisí? Jen zdánlivě. Dnes si totiž můžete prodloužit životnost drahých a pečlivě vybíraných potravin sami. Co k tomu budete potřebovat? Vakuovou svářečku fólií a drážkovanou fólii. PR článek
Vybíráme fritovací hrnec – dá se vůbec smažit zdravě? Přestože je dnes kladen velký důraz na zdravé stravování, je jedním z elektrospotřebičů, který najdeme v mnoha českých domácnostech fritovací hrnec. No řekněte, kdo by odolal křupavým řízkům či zelenině, nebo čerstvým hranolkům? Pokud také rádi čas od času takto zhřešíte, pak jistě i vy fritovací hrnec, lidově friťák, v kuchyni oceníte. Podle čeho vybírat?
Jak správně udit vepřové maso v domácí udírně Udit se dá téměř jakékoliv maso, ne každé je však k uzení vhodné. Vzhledem k tradici domácích zabijaček se v našich končinách k uzení nejčastěji používá maso vepřové. K nejoblíbenějším částem vepřového, které udíme, patří kýta, plec, bok, špek, kotleta nebo krkovice, lahůdkou je také uzené vepřové koleno a jazyk. PR článek
Jak správně udit klobásy v domácí udírně Domácí výroba klobás má na našem území dlouhou tradici. Obřad přípravy masové směsi, její plnění do střívek a následné uzení patří neodmyslitelně k domácí zabijačce už celá staletí. I když konzervace masa již není v dnešní době hlavním důvodem uzení, je domácí uzení stále velmi populární. Důvodem je specifická chuť uzených výrobků, a také dostupnost mobilních elektrických udíren, které celý proces uzení značně zjednodušují. PR článek
Domácí džemy pro zdraví i jako netradiční dárek Co s košíkem mirabelek nebo švestek? Co takhle splnit každoroční předsevzetí a začít s přípravou jedlých vánočních dárků už v létě? Když mirabelky ze zahrádky ovoníte badyánem, skořicí a hřebíčkem, vznikne neodolatelná marmeláda s vůní Vánoc. Ozdobená sklenička v zimě potěší každého milovníka domácích marmelád.
3 nejoblíbenější recepty na saláty v roce 2019 – také je doma připravujete? Zdravá strava je čím dál více propíraným tématem. Zelenina obsahuje velké množství vlákniny, a kromě toho také vitaminů, které jsou pro lidský organismus potřebné. Které saláty jsou vašimi oblíbenými a shodují se s těmi, které si zamilovala většina české populace? PR článek
Jak vybrat elektrickou udírnu? Elektrické udírny patří mezi ty nejsnáze ovladatelné, a proto stoupá jejich obliba zejména mezi těmi, kteří s uzením začínají nebo se teprve učí. I mezi elektrickými udírnami existují rozdíly ve způsobu topení a regulace teploty. Jednotlivé typy mají pochopitelně své výhody i nevýhody. PR článek
Oblíbené letní ovocné koláče Zahrady jsou teď plné nejrůznějšího ovoce, u něhož snad nenajdeme lepšího využití, než jej zapracovat do některého z oblíbených letních koláčů. Ať už jsou to třešně, jahody, rybíz či ostružiny – z toho všeho můžeme vytvořit sladké potěšení pro naše chuťové buňky. Občas je třeba nehledět na kalorie a dát si pořádně do nosu!
Čím topit v udírně – dřevem nebo dřevěnou štěpkou O tom, čím topit v udírně, rozhoduje především typ udírny. Ne každá udírna je stavěná na topení kusovým dřevem a je dobré znát klady i zápory té či oné varianty už při výběru udírny. PR článek
Jak udit bezpečně a zdravě Při uzení masa a dalších pokrmů je potřeba dodržovat několik pravidel, které vám zajistí bezpečnost a také chuť a zdravotní nezávadnost vyuzených pokrmů. Jak se vyhnout požáru nebo dehtování kouře? PR článek
Mini stolní trouby nahradí v malé kuchyni vařič i troubu Máte malou kuchyň, kde by vám klasická trouba zabírala hodně místa, nebo jste student a potřebujete mít na kolejích něco na přípravu jídla? Hledáte alternativní způsob vaření a pečení na chalupě? Pak vám jistě poslouží stolní mini trouba, která zvládne připravit kuře, grilované ryby, zeleninu, koláče i upéct vánoční cukroví.