Včelí med jako sladidlo i účinný lék Med je nejen vynikající pochoutka, ale dokáže léčit i nejrůznější zdravotní potíže. Med samotný a výrobky z něj sloužily lidstvu k posilování zdraví od nepaměti. Blahodárné účinky medu na zdraví už znali naši předkové a chvála jeho léčivých schopností byla popsána v nejedné moudré knize. Jedna lžička medu denně je jednoduchý recept na zdravý život.
Zahřejte se kávou a čajem ze stylových rychlovarných konvic Již několik desítek let jsou nezbytnou součástí vybavení našich domácností mimo jiné i rychlovarné konvice. A je to naprosto pochopitelné. Dostaneme-li chuť na voňavou kávu anebo povzbuzující čaj, proč čekat čtvrt hodiny, než voda na plynovém vařič začne pobublávat, když v rychlovarné konvici je uvaření vody otázkou několika vteřin.
V novém školním roce „frčí“ zdravé domácí svačinky Velká přestávka je tu, proto je čas na svačinku. Ideální je ta, která dobře vypadá, skvěle chutná, a navíc dodá školákům prospěšné látky a energii. Proto zaručenou jistotu představují domácí jogurty či tvarohy s cereálními vločkami. Máte obavu ze složité přípravy? Nemusíte! S výrobky z ORIONU – českého obchodu pro domácnost to zvládne snadno a rychle opravdu každá maminka nebo tatínek! PR článek
Co s nadúrodou jablek? Jak je uskladnit a zpracovat? Možností, jak uchovat sklizené ovoce, je několik, ale je třeba s jeho zpracováním spěchat. Poškozená jablka rychle podléhají zkáze a na hromadách v sadu dlouho nevydrží. Jak jablka nejlépe uskladnit, aby ztráty byly co nejmenší?
Jak vybrat správnou sušičku potravin? Sušičky ovoce slouží ke snížení obsahu vody v surovinách. Jedná se o způsob dlouhodobé konzervace, při které přesně víte, co sušené plody obsahují. Sušení potravin je mnohem zdravější a zároveň bezpečnější způsob uchovávání potravin. Sušené ovoce, zelenina, bylinky, maso nebo houby, si uchovají svou přirozenou chuť, vůni i obsah vitamínů a zdravých látek mnohem déle. PR článek
Grilujte jako profesionálové: Okoukejte triky mistrů grilování! Grilovací sezóna je v plném proudu, a pokud jste ještě letos neuspořádali grilovací párty, je potřeba to napravit. Poradíme vám ty nejlepší triky, díky kterým se bude o vašem grilování mluvit ještě hodně dlouho. Tak jdeme na to! PR článek
3 tipy pro domácnost - Chytré doplňky do kuchyně Chcete žít zdravě? Dát svému tělu to, co potřebuje a přitom si čas, strávený v kuchyni užít? Pak je ta správná chvíle pro seznámení se s doplňky, které vám pomohou. Šetří čas i peněženku, umožní vám věnovat víc času sobě a zjednoduší běžné. PR článek
Naučte se grilovat jako profesionální kuchaři na kurzech grilování Kurzy vaření jsou v posledních letech mezi kuchařskými nadšenci velmi populární. Na jednodenních kurzech zaměřených na určitý okruh jídel se naučíte pod vedením profesionálů správnou technologii přípravy od výběru surovin až po servírování. A velmi oblíbené jsou také kurzy grilování, kde se pod vedením kuchařů naučíte používat moderní grily tak, aby byl výsledek co nejlepší. PR článek
Dámy, letos s Velikonocemi jednoduše vypečte! Velikonoční zvyky v podobě šlehání pomlázkou či barvení vajíček asi nezměníme, ale k jistým příjemným inovacím vám pomoci můžeme… S bolavými partiemi těla se správná hospodyňka tento den holt musí smířit, ovšem se spáleným mazancem, bezhlavým beránkem nebo nedokonalou velikonoční výzdobou rozhodně ne. Přesvědčíme vás, že je možné tento svátek jara zvládnout lépe než dřív! PR článek
Medovina patří mezi oblíbené zimní nápoje stejně jako punč a grog Mezi nápoje, které se zejména před Vánoci těší velké oblibě, patří teplá medovina, která nejenže má krásné aroma, ale také blahodárně působí na lidské zdraví. S tímto tradičním nápojem, jehož historie sahá daleko do minulosti, se nejčastěji setkáváme na takových akcích, jako jsou sváteční a historické trhy. Skleničku si však můžeme dát i doma.
Jak se peče v parní troubě – funkce a vaření v páře Elektrické spotřebiče jsou neodmyslitelnými pomocníky v našich domácnostech. A pokud nám pomáhají navíc k tomu, abychom žili zdravě, jsou pomocníky k nezaplacení. Parní trouby jsou právě takovými potřebnými pomocníky, kteří se stále častěji objevují v našich domácnostech. Mají několik funkcí, dá s v nich připravit několik druhů pokrmů zároveň a my můžeme čas jindy strávený vařením věnovat třeba dětem anebo čtení knih.
Zázvorový čaj zažene chřipku i další neduhy Čerstvý i sušený, nákladaný i kandovaný. Ve všech těchto podobách se v kuchyni uplatní zázvor. Jde však nejen o přísadu do pokrmů, ale zároveň i o přírodní lék, který zbaví tělo řady neduhů.
Francouzská cibulačka - recept i pro kuchařské začátečníky Francouzskou cibulačku se sýrem si oblíbí i ten, kdo jinak cibuli moc nemusí. V této typické francouzské podzimní polévce se štiplavá a pronikavě vonící cibule promění v lahůdku servírovanou ve vybraných restauracích. Tato polévka si získala příznivce po celém světa, je chutná, sytá, levná a jednoduchá na přípravu.
Uvažujete o koupi grilu? Poradíme, jak vybrat ten nejlepší gril Uvažujete o koupi zahradního grilu, nebo ten starý už dosluhuje? Nastává nejvyšší čas k nákupu nového. Výrobci neustále přicházejí s nejrůznějšími vylepšeními, jako je zóna s varnou deskou, prostorem na pizzu, vylepšenou regulací teploty nebo prostorem pro uzení. Grilovat samozřejmě můžete i na grilu za pár stovek, ty nejlepší gurmánské zážitky vás ale čekají u robustních grilů s uzavíratelným poklopem. PR článek
Co s úrodou cuket – recepty na cuketové dobroty Máte letos také nadúrodu cuket a už nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste už všechny známé recepty a dochází vám nápady? Výhodou této zeleniny je, že ji můžeme připravit snad na všechny způsoby a recepty se tak dají obměňovat, jak je libo. Vybrali jsme pro vás pár klasických i nevšedních receptů a uvidíte, že se vám cuketa jen tak nepřejí.