Je FRITOVÁNÍ aktuální i dnes? S hrncem Taurus Professional Air určitě!
Považujete smažené pokrmy za těžké až nezdravé? Možná pokud budou nasáklé olejem. Zkuste ale tzv. horkovzdušné fritézy. Ty Vám pomohou eliminovat neduh potravin nasáklých přepáleným olejem!
Jak název „horkovzdušná fritéza“ napovídá, jde v principu pouze o cirkulující horký vzduch v uzavřeném prostoru, tedy o zmenšeninu horkovzdušné trouby. Hrnec s košem nesoucí potraviny obsahuje systém perforací, které přivádí horký vzduch k potravinám a zase ven a opéká je. Z obou systémů si tak bere to nejlepší. Oproti fritéze je zdravější a oproti troubě rychlejší a ekonomičtější.
Horkovzdušná fritéza je ideálním spotřebičem do singles domácností, menších rodin, domácností seniorů a všech malých kuchyní, ve kterých oceníte její prostorovou nenáročnost i elegantní design.
Fritéza pojme až 2,3 l surovin a připraví např. báječně chutné a přitom zdravé hranolky jako přílohu až pro 4 osoby, nebo maso do 1 kg, ať v celku či porcované. Limitem je tak pouze vaše fantazie. V hrnci můžete připravovat klasické pokrmy jako smažený sýr, obalovaný květák, řízky, ryby, plody moře, žampiony, nebo třeba perník a jiné pečené zákusky, jablečné čipsy.
A právě fantazie a chuť na dobrou a vydatnou snídani mne ráno přivedla i k vylití míchaných vajec do narychlo vytvořené mističky z alobalu! Před dopečením stačilo do stran nádoby přihodit 3 toustové chleby a snídaně bez zašpiněného nádobí byla na světě…
Hlavní přednosti horkovzdušné fritézy spočívají:
- ve zdravé přípravě bez oleje nebo s minimálním množstvím tuku,
- v jednoduché a bezpečné manipulaci,
- v nízké spotřebě energie a minimálních požadavcích na prostor,
- ve snadné údržbě a rychlém a jednoduchém čištění.
Všeobecně stačí nastavit teplotu v rozmezí 80 – 200°C, otočit mechanickou minutku a můžete péct. Fritéza se sama vypne a zvukovým signálem Vás zavolá k jídlu.
Manipulace s hrncem je navíc bezpečná. Nehrozí vylití horkého oleje. Tepelně izolované tělo nedovolí popálit Vás, děti, ani domácí mazlíčky, kteří větří, že se v kuchyni schyluje k něčemu báječnému! ;-)
Nechte se inspirovat přiloženým videem, které hrnec představí a ukáže přípravu čínského BBQ Char Siu.
Pro které budete potřebovat:
¾ kg vepřového pupku nebo prorostlejší krkovičky,
stroužek česnku,
1/3 hrnku sójové omáčky (tmavé a světlé 50:50),
polévková lžíce medu,
2 polévkové lžíce hnědého cukru,
rýžové víno (dle libosti).
Naložené maso nechte marinovat ideálně přes noc a vkládejte do rozehřáté fritézy na 200°C a pečeme 3 minuty. Následně teplotu snížíme na 180°C a pokračujeme 8 minut.
Horkovzdušnou fritézu Taurus Professional koupíte v e-shopu Tauer Elektro na www.teshop.cz za akční cenu a s dopravou zdarma.
Tip na další zajímavý produkt značky TAURUS
Cyklonové versus sáčkové vysavače – jak vybírat a na co se zaměřit?
- PR článek -