Jak název „horkovzdušná fritéza“ napovídá, jde v principu pouze o cirkulující horký vzduch v uzavřeném prostoru, tedy o zmenšeninu horkovzdušné trouby. Hrnec s košem nesoucí potraviny obsahuje systém perforací, které přivádí horký vzduch k potravinám a zase ven a opéká je. Z obou systémů si tak bere to nejlepší. Oproti fritéze je zdravější a oproti troubě rychlejší a ekonomičtější.

Horkovzdušná fritéza je ideálním spotřebičem do singles domácností, menších rodin, domácností seniorů a všech malých kuchyní, ve kterých oceníte její prostorovou nenáročnost i elegantní design. 

 

Fritéza pojme až 2,3 l surovin a připraví např. báječně chutné a přitom zdravé hranolky jako přílohu až pro 4 osoby, nebo maso do 1 kg, ať v celku či porcované. Limitem je tak pouze vaše fantazie. V hrnci můžete připravovat klasické pokrmy jako smažený sýr, obalovaný květák, řízky, ryby, plody moře, žampiony, nebo třeba perník a jiné pečené zákusky, jablečné čipsy.

A právě fantazie a chuť na dobrou a vydatnou snídani mne ráno přivedla i k vylití míchaných vajec do narychlo vytvořené mističky z alobalu! Před dopečením stačilo do stran nádoby přihodit 3 toustové chleby a snídaně bez zašpiněného nádobí byla na světě…

Hlavní přednosti horkovzdušné fritézy spočívají:
- ve zdravé přípravě bez oleje nebo s minimálním množstvím tuku, 
- v jednoduché a bezpečné manipulaci,
- v nízké spotřebě energie a minimálních požadavcích na prostor, 
- ve snadné údržbě a rychlém a jednoduchém čištění.

Všeobecně stačí nastavit teplotu v rozmezí 80 – 200°C, otočit mechanickou minutku a můžete péct. Fritéza se sama vypne a zvukovým signálem Vás zavolá k jídlu.

Manipulace s hrncem je navíc bezpečná. Nehrozí vylití horkého oleje. Tepelně izolované tělo nedovolí popálit Vás, děti, ani domácí mazlíčky, kteří větří, že se v kuchyni schyluje k něčemu báječnému! ;-)

Nechte se inspirovat přiloženým videem, které hrnec představí a ukáže přípravu čínského BBQ Char Siu.

Pro které budete potřebovat:
¾ kg vepřového pupku nebo prorostlejší krkovičky,
stroužek česnku,
1/3 hrnku sójové omáčky (tmavé a světlé 50:50),
polévková lžíce medu,
2 polévkové lžíce hnědého cukru,
rýžové víno (dle libosti).

Naložené maso nechte marinovat ideálně přes noc a vkládejte do rozehřáté fritézy na 200°C a pečeme 3 minuty. Následně teplotu snížíme na 180°C a pokračujeme 8 minut.

Horkovzdušnou fritézu Taurus Professional koupíte v e-shopu Tauer Elektro na www.teshop.cz za akční cenu a s dopravou zdarma.

Tip na další zajímavý produkt značky TAURUS
Cyklonové versus sáčkové vysavače – jak vybírat a na co se zaměřit?

- PR článek -