Zdravé a chutné vaření na lávovém grilu Jako protiklad postupující automatizace a elektronického ovládání všeho, na co si v kuchyni vzpomenete, vystupují lávové grily. Při přípravě pokrmů na lávovém grilu se vracíme proti proudu času k původnímu zdroji tepla – ohni.
Jak správně servírovat víno? Víno - o tomto tradičním a stovky let starém nápoji byly napsány už tisíce publikací. Přesto mnoho lidí neví, jak tento mok správně servírovat, abychom si ho co nejlépe vychutnali.
Bez nožů se v kuchyni neobejdeme Profesionální kuchaři si střeží své nože jako „oko v hlavě“ a spolu s originálními recepty a dovednostmi jsou součástí jejich kuchařského know-how. I méně zdatná kuchařka či kuchař si vaření bez nožů vlastně ani nedovede představit. Ovšem jde samozřejmě i o to, jaké nože používáme.
Thajská kuchyně Thajsko má jednu nesmírnou výhodu, která se projevuje i v rozmanitosti kuchyně, a tou je podnebí. V Thajsku nalezneme hojně rostoucí tropické druhy ovoce a zeleniny, stejně jako moře bohaté na ryby a mořské plody.
Zdravá bulharská kuchyně Zelenina, sýry, jogurty, ryby... Taková je bulharská kuchyně, mnohými považovaná za nejzdravější v Evropě. V bulharském jídelníčku budete jen marně hledat svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo.
Vybíráme vhodný odšťavovač K létu neodmyslitelně patří také hromady čerstvého ovoce a zeleniny. Mnohdy v parném horku nemá člověk chuť na klasický oběd a bohatě jej zasytí i jen tyto "lehké" potraviny. Stále větší oblibě se těší zejména výživné ovocné či zeleninové šťávy, a tak by ve vaší kuchyni neměl chybět kvalitní odšťavovač.
Vybíráme zahradní gril Možná vás při úvaze o novém grilu inspirovali sousedé a přátelé, možná chcete vyměnit starý gril za nový nebo vám už špekáčky na ohni nechutnají. Každopádně byste si měli před nákupem nového zahradního grilu uvědomit potřeby rodiny a znát nabídku na trhu.
Kuchyňský robot - malý, ale šikovný Jednotlivci, páry nebo menší rodiny, které doma příliš nevaří, se mohou při vaření a přípravě jídla spokojit s obyčejným ručním šlehačem. Kuchyňský robot potom ocení zejména rodiny s dětmi, kde jim tento pomocník ušetří spoustu práce, času i energie.
Slovník italské kuchyně Co je to „al dente“ nebo „mozzarella“ ví pravděpodobně všichni, ale často se v receptech italské kuchyně setkáte s výrazy, kterým nerozumíte. Náš slovník italské kuchyně vám mnohé objasní.
Tipy a triky našich babiček v kuchyni Možná vás už mnohokrát napadlo při vaření nebo přípravě jídla: “Jak já bych to udělal, aby se mi to nerozpadlo, bylo křupavější, nedrobilo se, mělo lepší chuť a tak dále, a tak dále. Níže naleznete několik osvědčených tipů, jak na to.
Tipy a triky Možná vás už mnohokrát napadlo při vaření nebo přípravě jídla: “Jak já bych to udělal, aby se mi to nerozpadlo, bylo křupavější, nedrobilo se, mělo lepší chuť a tak dále, a tak dále. Níže naleznete několik osvědčených tipů, jak na to.
Zázrak jménem mikrovlnná trouba Mikrovlnná trouba je výtečným pomocníkem každé hospodyňky. Ušetříte s ní spoustu času i hromadu čistého nádobí. V některých domácnostech už dokonce nahrazuje klasický sporák.
Evropské bylinky v naší kuchyni Čerstvé bylinky dodávají jídlům jedinečné aroma, chuť i barvu. Francouzská, italská nebo řecká kuchyně se bez čerstvých bylin neobejde. I pod českými pokličkami se objevují bylinky v nejrůznějších pokrmech díky přílivu inspirace ze zahraničí.
Radost vařit Pravděpodobně se většina z nás shodne na tom, že i nádobí, ve kterém připravujeme pokrmy, prodělalo za posledních několik desítek let řadu zásadních změn. Vaření se tak v mnoha ohledech stalo příjemnou záležitostí i pro méně zdatné kuchaře.
Čas grilování je tady! S prvními teplejšími dny a večery je tady čas, na který se většina z nás obzvláště těší – začíná „turné“ letních grilování a párty na zahradě. Než pozveme první přátele, a dáme naložené maso na gril, čeká nás neméně důležitá fáze příprav.