Omáčka z mletého masa na pizzu je skvělou volbou pro všechny, kdo mají rádi výrazné a syté chutě. Tento recept kombinuje šťavnaté mleté maso s rajčatovým základem a aromatickým kořením, díky čemuž vytvoříte omáčku, která vaší pizze dodá dokonalou chuť a texturu. Ideální pro masové varianty pizzy, jako je například oblíbená "Meat Lovers". Připravte si tuto omáčku snadno doma a povyšte svou domácí pizzu na novou úroveň!
Suroviny
4 lžíce olivového oleje
2 nasekané stroužky česneku
250g mletého masa
1 cibule nakrájená na kostky
1 karotka nakrájená na kostky
1 pórek nakrájený na kolečka
2 lžíce rajského protlaku
100g oloupaných rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
špetka cukru
1 lžička bazalky
1 lžička oregana
1 lžička škrobové moučky
1 lžíce nasekané meduňky
Postup
Na oleji zprudka opečeme maso a česnek, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Vmícháme rajský protlak, rajčata a vaříme 15-20 minut na mírném ohni. Dochutíme kořením, škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a zahustíme jí omáčku. Krátce povaříme a vmícháme meduňku.
Tuto omáčku s oblibou používáme i na těstoviny.