Recept na kynuté těsto s kmínem na pizzu – originální základ s jemnou chutí kmínu, který dodá pizze jedinečný šmrnc. Snadná příprava a skvělá volba pro milovníky domácí pizzy s netradičním nádechem!

Suroviny

500g polohrubé mouky
150ml mléka
100g másla
30g droždí
2 žloutky
1 lžíčka soli
1 lžička mletého kmínu

Postup

Mléko a máslo zahřejeme, nadrobíme do něj droždí a přidáme k mouce. Spolu se žloudky, solí a kmínem zpracujeme na hladké těsto. Vytvoříme bochánek, nožem nařízneme do kříže, zasypeme moukou a necháme kynout 1/2 hodiny na teplém místě. Potom důkladně propracujeme a rozválíme na tenkou placku. Vymastíme plech na pizzu, vložíme těsto, okraje těsta zformujeme do výšky a obložíme dle chuti. Pečeme 20 - 25 minut.