Pesto z mrkvové natě s kešu oříšky
Pesto z mrkvové natě je skvělým způsobem, jak využít často opomíjené části zeleniny a zároveň si vychutnat originální a chutnou omáčku. Mrkvová nať má jemnou, lehce zemitou chuť, která se skvěle doplňuje s praženými kešu oříšky, česnekem a citronovou šťávou. Toto pesto je nejen chutné, ale i ekologické, protože pomáhá minimalizovat potravinový odpad. Hodí se k těstovinám, jako pomazánka na pečivo, nebo jako zdravý dip k zelenině. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.
Suroviny
- 2 hrnky listů z mrkvové natě
- 1/3 hrnku solí pražených kešu oříšků
- 1/3 hrnku extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
- 1/4 lžičky mořské soli a pepře
Postup
Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte do hladka. Pesto ihned podávejte, skladujte v lednici až 5 dní.