Pesto z mrkvové natě s kešu oříšky

12.2.2025 / redakce

Pesto z mrkvové natě je skvělým způsobem, jak využít často opomíjené části zeleniny a zároveň si vychutnat originální a chutnou omáčku. Mrkvová nať má jemnou, lehce zemitou chuť, která se skvěle doplňuje s praženými kešu oříšky, česnekem a citronovou šťávou. Toto pesto je nejen chutné, ale i ekologické, protože pomáhá minimalizovat potravinový odpad. Hodí se k těstovinám, jako pomazánka na pečivo, nebo jako zdravý dip k zelenině. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.

Suroviny

  • 2 hrnky listů z mrkvové natě
  • 1/3 hrnku solí pražených kešu oříšků
  • 1/3 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky mořské soli a pepře

 

Postup

Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte do hladka. Pesto ihned podávejte, skladujte v lednici až 5 dní.

Italská kuchyně - další recepty