Připravte si domácí pizzu s tímto jednoduchým receptem na kynuté těsto. Z nadrobených surovin vytvoříme vláčné a nadýchané těsto, které je ideálním základem pro každou pizzu.

Suroviny

400g polohrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
1 a 1/2 lžička soli
1 lžíce cukru
100g másla nebo margarínu
150 ml vlažného mléka
2 lžíce olivového oleje

Postup

Do mouky uděláme dolík, do kterého nasypeme droždí, sůl a cukr. Z másla uděláme vločky a zasypeme jimi mouku. Těsto nadrobíme na kousky. Přidáme mléko a olej a vše prohněteme na hladké těsto. Zformujeme do velké koule, posypeme moukou a necháme 1/2 hodiny kynout. Plech na pizzu vymastíme, těsto vložíme, okraje těsta zformujeme do výšky a povrch těsta propícháme vidličkou. Obložíme podle chuti a pečeme v předehřáté troubě 20 - 25 minut.