Pizza ai Funghi je jednoduchý, ale lahodný pokrm, který spojuje chuť čerstvých hub, jemné mozzarelly a bohaté rajčatové omáčky. Tato klasická italská pizza s houbami je ideální volbou pro milovníky přírodní chuti a je perfektní pro každou příležitost, kdy si chcete dopřát kousek Itálie.

Suroviny

500g kynutého těsta - recept najdete zde 
200 g čerstvých hub (nejlépe hnědých žampiónů nebo mix lesních hub)
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
200 g rajčatového passaty
150 g mozzarelly
50 g parmazánu
čerstvá bazalka
sůl a pepř podle chuti

Postup

Příprava náplně
Na pánvi na olivovém oleji krátce osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme nakrájené houby a smažíme je na střední teplotě, dokud nezměknou a neztratí většinu vody. Osolíme a opepříme.

Sestavení pizzy
Z těsta si uděláme 2 pizza placky a rozložíme je na vymazaný plech, nebo na plech s pečicím papírem. Potřeme rajčatovou passatou, posypeme strouhaným parmazánem a rozložíme kousky mozzarelly. Dále na pizzu rovnoměrně rozložíme připravené houby.

Pečení
Troubu rozehřejeme na 250 °C , nebo na maximální teplotu, kterou trouba zvládne. Pizzu pečeme cca 10-12 minut, dokud nebude těsto zlatavé a sýr roztavený.

Před podáváním posypeme čerstvou bazalkou.