Chlebové těsto na pizzu je skvělou volbou pro ty, kteří preferují silnější, nadýchanější základ pro svou oblíbenou pizzu. Tento recept vám umožní připravit domácí těsto, které je jemné a zároveň pevné, což zaručuje vynikající křupavý okraj a měkký střed. S jednoduchými ingrediencemi a několika kroky si snadno připravíte těsto, které je ideální pro různé druhy pizzy – od tradiční Margherity po bohatě zdobené varianty. Pusťte se do pečení a vytvořte si dokonalou pizzu přímo u vás doma!

Suroviny

500g pšeničné mouky
1 sáček sušeného droždí
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukru
špetka mletého kmínu a mletého koriandru
15g vepřového sádla
2 vejce

Postup

Mouku smícháme s droždím, kořením a sádlem. Přidáme 1/4l vlažné vody a vejce a vše zpracujeme na těsto. Necháme 1/2 hodiny kynout. Propracujeme a necháme další 1/2 hodinu kynout. Vykynuté těsto prohněteme, rozválíme a rozložíme na vymaštěnou formu na pizzu. Okraje těsta zvedneme a těsto propícháme vidličkou. Podle chuti obložíme a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut.