Bazalková omáčka na pizzu je lahodným základem, který dodá vaší domácí pizze svěží, bylinkovou chuť. Tento recept je jednoduchý a rychlý, a přitom vytvoří omáčku, která skvěle doplňuje různé druhy pizzy. S kombinací čerstvé bazalky, rajčat a dalších kvalitních ingrediencí získáte intenzivní a aromatickou omáčku, která se stane neodmyslitelnou součástí vaší domácí pizzerie. Pusťte se do přípravy a objevte chuťovou dokonalost!
Suroviny
4 lžíce olivového oleje
2 stružky česneku
1 lžička soli
1 lžička sušené bazalky
1 nasekaná cibule
1 lžička strouhané citrónové kůry
600g oloupaných rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
špetka cukru a chilli koření
2 lžíce čerstvé bazalky
Postup
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme česnek rozetřený s cibulí. Přidáme sušenou bazalku, cibuli, citrónovou kůru a orestujeme. Až cibule zesklovatí, přidáme nahrubo nakrájená rajčata, mírně podlijeme a dusíme tak dlouho, až vznikne hustá omáčka. Dochutíme kořením. Nakonec vmícháme čerstvou bazalku.