Upečte si doma klasickou pizzu Margherita s křupavým těstem, lahodnou rajčatovou omáčkou, mozzarellou a čerstvou bazalkou. Jednoduchý recept na italskou specialitu, která potěší každého milovníka pizzy!

 

Suroviny

500g kynutého těsta - recept najdete zde
200 g drcených rajčat (nejlépe z konzervy)
200 g mozzarelly
2–3 lístky čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje
Sůl podle chuti

Postup

Příprava rajčatového základu:
Drcená rajčata dochuťte špetkou soli a lžící olivového oleje. Pro výraznější chuť můžete přidat špetku sušeného oregana.

Tvarování pizzy:
Předehřejte troubu na 250 °C (ideálně s plechem nebo pizzovým kamenem uvnitř).
Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a vyválejte je do kruhového tvaru o průměru asi 25 cm.
Přeneste těsto na pečicí papír.

Skládání pizzy:
Těsto potřete připravenou rajčatovou omáčkou.
Na omáčku natrhejte mozzarellu a rovnoměrně ji rozložte.
Přidejte lístky bazalky.

Pečení:
Pizzu vložte do rozpálené trouby (ideálně na horký plech nebo pizzový kámen) a pečte 7–10 minut, dokud okraje nezískají zlatavou barvu a mozzarella se neroztaví.

Dokončení:
Horkou pizzu pokapejte olivovým olejem, případně ozdobte čerstvými lístky bazalky.
Podávejte ihned a vychutnejte si klasickou chuť pravé pizzy Margherita!