Švýcarská kuřecí roláda
4.12.2005
/ Jindřiška
Suroviny
kuře, tvrdý sýr, strouhaný smetanový křen, spišský párek, vejce, cibule, máslo, vegeta, bílý pepř, kmín, sůl
Postup
Větší kuře vykostíme nebo koupíme vykostěný kuřecí plát. Jemně naklepeme a ochutíme vegetou. Na másle osmažíme dorůžova nadrobno nasekanou cibulku, přidáme rozklepnutá a předem rozmíchaná vejce a dochutíme pepřem a solí. Smažená vejce spolu s křenem rozetřeme na připravený plát kuřecího masa, doprostřed vložíme dvě nožičky párku a zasypeme strouhaným sýrem. Kuřecí plát opatrně stočíme do rolády. Omotáme provázkem nebo pevnou nití, osolíme, opepříme a dáme do předem vymazaného pekáčku. Během pečení minimálně jednou obrátíme, podle potřeby podléváme teplou vodou. Pečeme na mírném ohni asi hodinu a čtvrt. Po upečení necháme vychladnout, opatrně zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.