Dušené kuře s čekankou a cibulkami je jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které si zamilujete pro jeho jemnou chuť a snadnou přípravu. Karamelizované cibulky a natrhaná čekanka dodávají pokrmu příjemnou sladkost a jemnou hořkost, které se dokonale doplňují. Tymián pak zvýrazňuje přírodní chutě kuřete, které se pomalu dusí do měkka. Tento recept je ideální volbou pro rodinný oběd nebo pohodovou večeři.
Suroviny
1 kuře o váze cca 1,5 kg
500g lahůdkových cibulek
350g čekanky
40g másla
nasekaný čerstvý tymián
sůl
celý pepř
Postup
Cibulky nakrájejte na kolečka a na velké pánvi je zpěňte na másle, do něhož přidáte trochu tymiánu. Kuře naporcujte na díly, přidejte je k cibulkám kůží dolů a maso opékejte dočervena cca 10 minut. Potom díly obraťte kůží nahoru, osolte je, opepřete a znovu posypte troškou tymiánu. Pokryjte je čekankou natrhanou na velké kousky a pod pokličkou duste na mírném ohni cca 1 hodinu.