Pokud milujete grilování a hledáte nový způsob, jak připravit kuřecí stehna, tento recept vás nadchne. Díky kombinaci česneku, zázvoru, citronové šťávy a zeleninového čatní získají stehýnka dokonale vyváženou chuť, která je lehce pikantní, svěží i jemně nasládlá. Máslová směs, kterou se stehýnka potírají během grilování, jim dodá krásně křupavou kůrčičku a šťavnatý vnitřek. Tento recept je ideální na letní grilování s přáteli nebo rychlou večeři, která vás přenese do exotických končin. Podávejte s rýží a zeleninovým salátem pro dokonalý chuťový zážitek!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce zeleninového čatní
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

Příprava marinády

Máslo utřeme s rozdrceným česnekem do hladké kašičky. Přidáme nastrouhaný zázvor, kurkumu, pepř, citronovou šťávu a zeleninové čatní. Vše důkladně promícháme.

Grilování

Kuřecí stehna nejprve osolíme a dáme na středně rozpálený gril. Opékáme je 12–15 minut ze všech stran.

Potírání máslovou směsí

Po prvním opečení začneme stehýnka potírat připravenou máslovou marinádou a necháme je grilovat dalších 6 minut, dokud nebudou krásně zlatavá a maso nezačne téměř odpadat od kosti.

Podávání

Servírujeme s rýží a čerstvým zeleninovým salátem.

Tip: Pokud nemáte gril, stehýnka můžete připravit i v troubě. Pečte je při 190 °C asi 40 minut, posledních 10 minut potírejte marinádou.