Suroviny

1 kachna, 60g másla, 8 menších jablek, 1/2 hlávky zelí, 1 cibule, 2dl bílého vína, 1 lžíce rozinek, olej, sůl

Postup

Osolenou kachnu vložíme na pekáč, okmínujeme, podlijeme vodou a na oleji upečeme do měkka. Jablka seřízneme, vydlabeme, naplníme dušeným, ochuceným zelím, naskládáme do kastrůlku, do něhož jsme dali polovinu dávky másla a trochu šťávy z kachny a zvolna pečeme. Přitom dbáme na to, aby jablka příliš nezměkla a udržela si tvar. Kachnu rozdělíme na porce a obložíme plněnými jablky. Náplň do jablek připravíme tak, že drobně nakrájené zelí podusíme na cibuli zpěněné na druhé polovině dávky másla, osolíme, ochutíme cukrem, bílým vínem a promícháme s rozinkami.