Kuřecí prsíčka s brokolicí a sýrovým přelivem

4.12.2005 / Jindřiška

Suroviny

kuřecí prsní řízky, brokolice, sýr Niva, máslo, hladká mouka, mléko, mletá paprika, olej, worcesterová omáčka, pepř, sůl

Postup

Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a zakápneme worcesterovou omáčkou. Na pánvi rozpálíme olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. A pak na mírném ohni necháme řádně propéct. Nad párou z másla a hladké mouky připravíme růžovou jíšku, kterou rozředíme mlékem. Po důkladném prohřátí za stálého míchání přidáme nastrouhanou Nivu. Mícháme, až se sýr zcela rozpustí. Podle potřeby můžeme naředit mlékem, nebo opačně zahustit hladkou moukou rozpuštěnou v mléce. Podáváme kuřecí řízek, přiložíme vařenou brokolici a vše přelijeme sýrovým přelivem.

Drůbež - další recepty