Kuřecí prsa na zázvoru

20.11.2005 / Jindřiška

Suroviny

4 plátky kuřecích prsou, 100g másla, pepř, stroužek česneku, kostka slepičího bujonu, 1/2 lžičky strouhaného zázvoru, 1/2 citrónu, 30g škrobové moučky, 3 lžíce vody, sekaná petrželka

Postup

Maso dorůžova opečeme na másle, osolíme a opepříme. Přidáme jemně rozsekaný česnek a zvolna opékáme. Podlijeme malým množstvím horké vody v níž jsme rozpustili bujon a dusíme doměkka. Porce kuřete vyjmeme, do šťávy přidáme zázvor a podle chuti citrónovou šťávu. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, přilejeme do šťávy a necháme prohřát až šťáva zhoustne. Potom vložíme do šťávy maso a necháme je prohřát. Jako příloha je vhodná rýže nebo těstoviny posypané posekanou petrželkou.

Drůbež - další recepty