Kuřecí plátky „Havaj“
4.12.2005
/ Jindřiška
Suroviny
kuřecí prsa, ananasový kompot, dušená šunka, olej, čerstvá paprika, cibule, čerstvé žampióny, sojová omáčka, solamyl, mletý zázvor, pepř, sůl
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a necháme odležet v marinádě z ananasové šťávy, sojové omáčky a mletého zázvoru. Odleželé plátky masa osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme. Do výpeku dáme na kolečka nakrájenou papriku, cibuli a žampióny. Po chvíli přidáme ananas, na nudličky nakrájenou šunku a vrátíme kuřecí maso. Ve zbylé marinádě rozmícháme lžičku solamylu a vlijeme na směs v pánvi. Ještě chvíli povaříme, aby šťáva dostatečně zhoustla. Podáváme s hranolky nebo rýží.