Suroviny

12 kusů kuřecích křidélek, mletý zázvor, hladká mouka, mletá sladká paprika, česnek, sůl, mletý pepř, krystalový cukr, škrob, tuk na smažení

Postup

Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zprudka je osmahneme na tuku, až se kůžička zatáhne. Takto připravené vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme do poloměkka. Pak potřeme směsí mletého zázvoru, papriky a pepře. Vložíme je zpět do rozpálené trouby a necháme dopéci dozlatova a doměkka. Potom je vyjmeme a uchováme v teple. Zbylý tuk v pekáči lehce zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme malým množstvím studené vody. Když se šťáva provaří a tuk vystupuje na povrch, ochutíme solí a pepřem a můžeme i trochu osladit a přidat drcený česnek. Podle potřeby zahustíme solamylem a touto šťávou křidélka přeléváme.