Kuřecí křidélka na zázvoru

1.1.2024 / Jindřiška

Pokud hledáte chutný a osvěžující způsob přípravy kuřecích křidélek, zkuste tento recept na kuřecí křidélka na zázvoru. Tento pokrm spojuje křehká křidélka s exotickým nádechem zázvoru, sladké papriky a česneku, které společně vytvářejí lahodnou omáčku plnou chutí. Skvěle se hodí jako rychlá večeře, ale také jako pohoštění pro přátele. S naším návodem na přípravu zvládnete tuto delikatesu připravit snadno a rychle, a navíc si užijete skvélé jídlo, které potěší celou rodinu. Podívejte se na náš recept na kuřecí křidélka a nechte se inspirovat chutí, kterou si zamilujete!

Suroviny

  • 12 kusů kuřecích křidélek
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • olej
  • 2 stroužky česneku (drceného)
  • Sůl a mletý pepř podle chuti
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 1 lžička škrobu (např. solamyl)
  • Tuk na smažení (např. olivový olej nebo řepkový olej)

Postup

Příprava křidélek: Omyjte kuřecí křidélka a důkladně je osušte papírovými utěrkami. Poté je osolte a obalte v hladké mouce. Takto připravená křidélka vložte na horký tuk v pánvi a smažte je na středně vysoké teplotě, dokud se kůžička nezačne zpevňovat a křidélka nebudou krásně zlatavá.

Pečení: Jakmile je kůže zatáhnutá, přesuňte křidélka do pekáče a vložte je do předehřáté trouby (180°C) na cca 20–25 minut. Po této době je zkontrolujte, zda jsou poloměkká.

Příprava kořenící směsi: V misce s trochou oleje smíchejte mletý zázvor, sladkou papriku, mletý pepř a případně ještě sůl. Poté touto směsí potřete pečená křidélka a vraťte je zpět do trouby na dalších 15 minut, dokud nejsou dokonale zlatavá a křehká.

Příprava omáčky: Zbývající tuk v pekáči lehce zaprášte moukou a krátce orestujte. Poté přilijte trochu studené vody a povařte, dokud se šťáva nezahustí. Ochutnejte solí, pepřem a přidejte špetku cukru a drcený česnek pro bohatší chuť. Pokud omáčka není dostatečně hustá, můžete ji zjemnit trochou škrobu nebo solamylu.

Servírování: Hotová křidélka přelijte připravenou omáčkou a podávejte s oblíbenými přílohami, jako je rýže nebo pečené brambory.

Drůbež - další recepty