Kuře s estragonem

4.12.2005 / Jindřiška

Suroviny

kuře, čerstvý estragon, šalotky, česnek, cherry, vinný ocet, olivový olej, zakysaná smetana, pepř, sůl

Postup

Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme na trošce olivového oleje společně s malými šalotkami. Před koncem pečení přidáme pro zvýraznění chuti pár posekaných stroužků česneku. Kousky pečeného kuřete v pekáčku obrátíme a přidáme cherry, které dodá pokrmu jemnou ořechovou příchuť. Zalijeme také troškou vinného octa, přisolíme, připepříme a zasypeme čerstvými estragonovými lístky. Stáhneme plamen, aby se nám kuře již jenom dusilo. Během dušení kuře ještě několikrát obrátíme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a ještě malou chvilku povaříme. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Drůbež - další recepty