Kuře na pomerančích
29.6.2005
/ Jindřiška
Suroviny
menší kuře, 2 menší pomeranče, 60g másla, lžíce sekaných vlašských ořechů, tymián, sůl
Postup
Rozmražené kuře opláchneme ve studené vodě, rozdělíme na čtvrtky a osušíme čistou utěrkou.
Vložíme do kastrolu s rozpuštěným máslem a krátce osmahneme.
Osolíme, okořeníme tymiánem, podlijeme sběračkou horké vody nebo vývaru z drůbků a v předehřáté troubě pečeme.
Během pečení občas podléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme vodou.
Před koncem tepelné úpravy přidáme do šťávy vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče a kuře posypeme sekanými ořechovými jádry.
Upečené kuře na talířích obkládáme plátky druhého oloupaného pomeranče a přeléváme šťávou.