Kuře na pomerančích

29.6.2005 / Jindřiška

Suroviny

menší kuře, 2 menší pomeranče, 60g másla, lžíce sekaných vlašských ořechů, tymián, sůl

Postup

Rozmražené kuře opláchneme ve studené vodě, rozdělíme na čtvrtky a osušíme čistou utěrkou. Vložíme do kastrolu s rozpuštěným máslem a krátce osmahneme. Osolíme, okořeníme tymiánem, podlijeme sběračkou horké vody nebo vývaru z drůbků a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení občas podléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme vodou. Před koncem tepelné úpravy přidáme do šťávy vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče a kuře posypeme sekanými ořechovými jádry. Upečené kuře na talířích obkládáme plátky druhého oloupaného pomeranče a přeléváme šťávou.

Drůbež - další recepty