Kuře Malika Káfúra

4.12.2005 / Jindřiška

Suroviny

kuře, cibule, česnek, olej, bobkový list, tymián, mletá skořice, mletý zázvor, práškový cukr, vejce, pepř, sůl

Postup

Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka. Vejce uvaříme natvrdo, a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem.

Drůbež - další recepty