Kavkazské kuře
29.6.2005
/ Jindřiška
Suroviny
1 menší kuře, 100g cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, mletá paprika, kari, citrón, 1dl bílého vína,
60g oleje, sůl
Postup
Rozmrazené kuře rozdělíme na porce, opláchneme ve studené vodě a osušíme čistou utěrkou.
Posolíme, poprášíme kořením, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a po všech stranách opečeme.
Přidáme jemně sekanou cibuli a osmažíme do růžova.
Potom podlijeme sběračkou horké vody nebo vývaru z drůbků a dusíme do měkka.
Občas porce kuřete obrátíme a mírně podlijeme (kuře nesmí být celé potopené).
K téměř měkkému kuřeti přidáme rajčatový protlak, bílé víno, šťávu z jednoho citrónu a dodusíme do měkka.