Jahody v čokoládě s domácí zmrzlinou jsou dokonalým spojením sladkých, šťavnatých jahod, hedvábné čokoládové polevy a krémové domácí zmrzliny. Tento luxusní dezert je jednoduchý na přípravu, ale zároveň působí elegantně a výjimečně – ideální pro romantické chvíle, oslavy nebo jako sladká tečka po speciálním jídle. Čerstvé jahody obalené v čokoládě doplněné jahodovou zmrzlinou vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí, která potěší každého milovníka sladkostí. Připravte si tento dezert a proměňte běžný den v nezapomenutelný zážitek!

Suroviny

200g čokolády na vaření
18 velkých jahod

Zmrzlina:
300 ml mléka
250g jahod
150g cukru

Postup

Jahody omyjte, odřízněte jim špičky a 12 kusů napíchejte na párátka.

Čokoládu rozlámejte na kousky, dejte do misky a zahřívejte ve vodní lázni na velmi mírném ohni za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky. Až bude tekutá a sametově hladká (teplota by se měla pohybovat okolo 50 °C), vyjměte ji z vodní lázně. Postupně namáčejte jahody do čokolády tak, abyste čokoládu nanesli jen na polovinu každé jahody. Rozložte je do kruhu na servírovací talíř. Zbývající jahody rozpulte, z vnější strany je namočte do čokolády a rozložte je na jahody naaranžované do kruhu.

Potom připravte zmrzlinu: jahody rozmixujte s cukrem, potom přidejte mléko a rozmixovanou směs nalijte do zmrzlinového strojku a vyrobte zmrzlinu. Hotovou zmrzlinu podávejte obloženou jahodami v čokoládě.