Palačinková hnízdečka se zmrzlinou a červeným rybízem je lahodný a osvěžující dezert, který potěší všechny milovníky sladkých pokrmů. Jemné palačinky, poskládané do malých hnízdeček, se skvěle doplňují s chutí krémové zmrzliny a kyselkavým červeným rybízem, který dodává pokrmu svěžest a barvu. Tento dezert je ideální pro letní dny, kdy máte chuť na něco lehkého, ale zároveň plného chuti. Palačinková hnízdečka jsou skvělou volbou pro oslavy, rodinné večery nebo jako sladká tečka po obědě.
Suroviny
125ml mléka
65g hladké mouky
8 kopečků smetanové zmrzliny
zavařenina z červeného rybízu
1 vejce
8 hroznů červeného rybízu
piniové oříšky
sůl
Postup
Připravte si těsto na palačinky z hladké mouky, vejce, mléka a špetky soli. V pánvi (ideálně Ø 22 cm) rozehřejte lžičku másla a vlijte ho do těsta. Těsto nalévejte sběračkou na dobře rozehřátou pánev a postupně usmažte 4 palačinky. Hotové palačinky přendejte na jeden velký talíř nebo na 4 malé dezertní talířky a stočte je do tvaru „hnízdeček“. V hrnečku se lžičkou vody rozehřejte 4 lžičky rybízové zavařeniny. Na každé „hnízdo“ položte 2 kopečky zmrzliny, polijte ohřátou zavařeninou a posypte několika piniovými oříšky. Ozdobte kuličkami rybízu a podávejte.