Hrušky v medu

28.11.2005 / Jindřiška

Suroviny

zralé hrušky, tekutý med, strouhaný kokos, mletá skořice, máslo

Postup

Hrušky pečlivě omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. V kastrůlku si mírně nahřejeme med, aby byl vláčný. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, a než se dokonale rozpustí, namočíme v tekutém medu na měsíčky nakrájené hrušky. Pak je dáme opatrně smažit na rozpuštěné máslo. Můžeme dolít přebytečným medem. Hrušky osmažíme do mírně hnědé barvy a na pánvi je zasypeme čerstvým nastrouhaným kokosem smíchaným se skořicí. Ještě chvíli necháme na ohni, aby kokos vsákl přebytečný med s máslem. Podáváme teplé.

Dezerty a moučníky - další recepty