Z bílku ze dvou vajec ušleháme tuhý sníh. Přidáme sůl, vanilkový cukr a 150g cukru. Přimícháme citrónovou šťávu a mleté mandle. Dáme do lehce vymazané dortové formy. Pečeme v předehřáté formě asi 40 minut Necháme zchladnou. Meruňky necháme okapat. Rozlámeme 50g hořké čokolády a rozpustíme ji. Na to rozložíme meruňky. Korpus položíme na kruhové dno dortové formy. Namočíme želatinu, všechnu čokoládu rozpustíme. Oddělíme žloutky od bílků u zbylých vajec. Z bílků ušleháme tuhý sníh, ušleháme šlehačku. Všech 6 žloutků a zbývající cukr vyšleháme do pěny. Vymačkáme želatinu, rozpustíme ji a smícháme s meruňkovým likérem. Do žloutkové pěny přidáme nejdříve želatinu, potom rozpuštěnou čokoládu, pak opatrně přimícháme šlehačku a sníh. Vzniklou čokoládovou pěnu (až na 4-5 lžic) postavíme do chladu. Když pěna začne želírovat, rozetřeme ji na meruňky. Na vrch dáme zakysanou smetanu, nepravidelně, jako kdybychom dělali kaňky. Pak lžící jemně uděláme ozdobné vlnky, postavíme na 1-2 hodiny do chladu. Mandlové plátky lehce opražíme na oleji. Okraje dortu potřeme zbylou pěnou a posypeme opraženými mandlemi. Znovu dáme ztuhnout na 2-3 hodiny do chladu.