Selská pizza je rustikální pochoutka inspirovaná tradičními venkovskými chutěmi. Na křupavém těstě se snoubí lahodné ingredience, jako je uzená slanina, kuřecí maso, zelenina a bylinky, které dodávají pizze nezaměnitelnou chuť. Tento recept je ideální pro milovníky vydatných a originálních jídel. Připravte si selskou pizzu doma a vychutnejte si spojení jednoduchosti a poctivých chutí!

Suroviny

chlebová těsto - recept zde
bazalková omáčka - recept zde
4 oloupaná rajčata
sůl
mletý pepř
1 lžička bazalky
1 lžička oregana
100g anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
1 kus kuřecích prsíček
1 cibule nakrájená nadrobno
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 svazek jarních cibulek
100g žampiónů nakrájených na plátky
150ml bílého vína
šťáva z 1 citrónu
200g Mozzarelly
50g strouhaného ementálu

Postup

Těsto rozprostřeme na vymazaný plech na pizzu a potřeme bazalkovou omáčkou, rajčata pokrájíme na plátky a položíme na těsto. Přidáme sůl, pepř, bazalku a oregáno. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme na oleji. Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky a opečeme se slaninou. Přidáme papriky a jarní cibulky nakrájené na proužky, žampióny a lehce orestujeme. Zalijeme bílým vínem a citrónovou štávou, osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni 10 minut. Směs necháme vystydnout a poté klademe na těsto s rajčaty. Pizzu obložíme mozzarellou a posypeme ementálem. V předehřáté troubě pečeme 20-25 minut.