Rybí zelňačka
5.7.2005
/ Jindřiška
Suroviny
hlava z kapra, kysané zelí, namočené sušené houby, masox, máslová jíška, Vegeta, mletý pepř, polévkové koření, šlehačka, trojobal a kousek másla
Postup
1. den: V malém kastrůlku uvaříme hlavu z kapra. Ve větším hrnci uvaříme proprané a pokrájené kysané zelí s kostkou masoxu a houbami. Když je zelí měkké, přilijeme čistý rybí vývar. Zahustíme máslovou jíškou, dochutíme kořením a zjemníme šlehačkou.
2. den: Do hotové polévky zavaříme knedlíčky vytvořené z trojobalu, ve kterém jsme obalovali kapra. Těstíčko upravíme do požadované hustoty a přidáme do něho kousek másla.
2. den: Do hotové polévky zavaříme knedlíčky vytvořené z trojobalu, ve kterém jsme obalovali kapra. Těstíčko upravíme do požadované hustoty a přidáme do něho kousek másla.