Boršč je tradiční polévka východoevropské kuchyně, která se pyšní bohatou chutí a zdravými ingrediencemi. Tento pokrm, který si získal oblibu v mnoha zemích, včetně Ukrajiny a Ruska, je skvělou kombinací kysaného zelí, červené řepy a masa. Boršč je nejen vydatný, ale i velmi výživný, ideální pro chladné dny, kdy potřebujete něco, co vás zahřeje a zasytí. Stejně jako existuje spustu receptů a variant na "čekou" bramboračku, existuje mnoho variací na bořšč. Zde je jedna z nich. 

Suroviny

200 g hovězího masa
200 g vepřového masa
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
300 g zelí (kysané nebo sterilované)
200 g červené řepy
ocet
koření - bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření
sůl
100 g párků
šálek kysané smetany

Postup

Hovězí maso a vepřové maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a vložíme koření, zalijeme studenou vodou (cca 2 litry). Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměka. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek. Při podávání podle chuti okyselíme octem, případně dosolíme a přidáme lžíci kysané smetany.