Rychlá a lahodná polévka na asijský způsob s aromatickým vývarem, zeleninou a nudlemi. Skvělá volba pro milovníky exotických chutí!
Suroviny
5 cm čerstvého zázvoru
350 g mrkve
150 g pórku
3/4 l vývaru z kuřete
1 lžíce rostlinného oleje
100 g skleněných nudlí
sůl
chilli koření
sambal
Postup
Čerstvý zázvor oloupeme a najemno usekáme. Mrkev dobře očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek důkladně omyjeme, opereme, podélně rozřízneme, rozdělíme na plátky. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém osmahneme čerstvý zázvor. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou zeleninu a skleněné nudle a společně vaříme doměkka. Nakonec vše okořeníme solí, chilli, případně mletým zázvorem a podle chuti sambalem.
Tip: dle chuti můžeme přidat i jinou zeleninu, přépadně vařené kuřecí maso z vývaru.