Rybí salát bez majonézy

1.1.2024 / Jindřiška

Pokud máte rádi rybí saláty, ale dáváte přednost lehčím variantám bez majonézy, tento recept je pro vás jako stvořený. Díky kombinaci jemného rybího masa, křupavé zeleniny a osvěžující zálivky z octa a oleje si vychutnáte lahodnou chuť bez zbytečné tíhy. Skvěle se hodí jako lehká večeře, zdravý oběd nebo elegantní předkrm. Navíc je jeho příprava jednoduchá a zvládnete ji během několika minut. Připravte si tuto zdravou pochoutku a vychutnejte si svěží chuť rybího salátu bez majonézy.

Suroviny

  • 400 g dušené nebo vařené ryby
  • 1 citron
  • 3 sladkokyselé okurky
  • 3 vejce
  • 50 g cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce 8% octa
  • špetka mleté papriky
  • sůl podle chuti
  • 1 hlávkový salát

Postup

  1. Rybu zbavíme kostí a jemně nasekáme.
  2. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, okurky na drobné kousky a vejce na plátky.
  3. Vše smícháme v míse, přidáme šťávu z citronu, špetku soli a mleté papriky.
  4. Přelijeme olejem a octem, důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
  5. Podáváme na listech čerstvého hlávkového salátu, ideálně s křupavým bílým pečivem.

Ryby a plody moře - další recepty