Rybí salát bez majonézy
1.1.2024
/ Jindřiška
Pokud máte rádi rybí saláty, ale dáváte přednost lehčím variantám bez majonézy, tento recept je pro vás jako stvořený. Díky kombinaci jemného rybího masa, křupavé zeleniny a osvěžující zálivky z octa a oleje si vychutnáte lahodnou chuť bez zbytečné tíhy. Skvěle se hodí jako lehká večeře, zdravý oběd nebo elegantní předkrm. Navíc je jeho příprava jednoduchá a zvládnete ji během několika minut. Připravte si tuto zdravou pochoutku a vychutnejte si svěží chuť rybího salátu bez majonézy.
Suroviny
- 400 g dušené nebo vařené ryby
- 1 citron
- 3 sladkokyselé okurky
- 3 vejce
- 50 g cibule
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce 8% octa
- špetka mleté papriky
- sůl podle chuti
- 1 hlávkový salát
Postup
- Rybu zbavíme kostí a jemně nasekáme.
- Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, okurky na drobné kousky a vejce na plátky.
- Vše smícháme v míse, přidáme šťávu z citronu, špetku soli a mleté papriky.
- Přelijeme olejem a octem, důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
- Podáváme na listech čerstvého hlávkového salátu, ideálně s křupavým bílým pečivem.