Jeseter s čerstvými chmelovými výhonky je lahůdka, která propojuje jemnost rybího masa s netradičními sezónními surovinami. Chmelové výhonky v kombinaci s vypečenou šťávou z ryby vytvářejí jedinečnou omáčku, která zvýrazňuje chuť pečeného jesetera. Doplněno podušeným chřestem na česneku, tento pokrm přináší sofistikovaný a zároveň přírodní zážitek. Ideální volba pro gurmány a milovníky lokálních surovin.

Suroviny

1 očištěný filet z jesetera o váze 1,5 kg
400g chřestu (10 ks)
200g očištěných a spařených chmelových výhonků bruscandoli
1/2 stroužku česneku
olivový olej
sůl
celý bílý pepř

Postup

Rybu vložte do velké zapékací nádoby, přelijte ji olejem, osolte, opepřete a pečte cca 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Pečenou rybu přendejte na servírovací talíř a uložte do tepla. Výhonky chmelu nadrobno nakrájejte, nasypte je do vypečené šťávy z jesetera a v zapékací nádobě je dejte na 5 minut do trouby, aby získaly chuť. Potom je velmi rychle rozmixujte na omáčku hrubé konzistence. Očistěte chřest, nakrájejte ho celý na kolečka a poduste na oleji a najemno nasekaném česneku. Pečeného jesetera podávejte s chřestem a omáčkou z chmelových výhonků.