Makrely v česnekovém krému jsou dokonalou kombinací jemné rybí chuti, krémové konzistence česneku a výrazných středomořských tónů lilku, rajčat a piniových oříšků. Tento recept vás zavede do světa rafinovaných chutí, kde se snoubí jednoduchost s elegancí. Připravte si tento pokrm pro výjimečné příležitosti nebo jako výjimečný zážitek pro své nejbližší.
Suroviny
4 filety z makrely
1 lilek
červený česnek
24 malých rajčat
1/2 lžíce piniových oříšků
kapary
hladká mouka
bobkový list
ocet
olej
sůl
Krém:
1 palička červeného česneku
1 lžíce piniových oříšků
citron
mléko
olivový olej
Postup
Rozřízněte rybí filety na polovinu, omyjte je, obalte v mouce a osmažte na troše oleje s několika stroužky česneku, bobkovým listem a solí. Ve stejném oleji osmažte i slupku z lilku nakrájenou na proužky a obalenou v mouce. Oloupaný lilek nakrájejte na 8 plátků, které krátce opečte na pánvi s malým množstvím oleje, 5 stroužky česneku, rajčaty rozkrojenými na půlky, 1/2 polévkové lžíce piniových oříšků, hrstkou kaparů, solí a kapkou octa.
Krém: Oloupejte 1 hlavičku česneku a stroužky 3–4krát krátce povařte v osolené vodě, pak je vařte ještě v mléce, dokud nebudou docela měkké. Se lžící piniových oříšků, olejem, citronovou šťávou a solí vymíchejte z česneku krém. Potřete rybí filety česnekovým krémem a okamžitě je s opečenými plátky lilku, voňavou šťávou a opečenou slupkou podávejte.