Lososoví pstruzi nadívaní zeleninou jsou dokonalou ukázkou jednoduché, ale sofistikované přípravy ryb. Jemná chuť rybího masa se snoubí s lehkou zeleninovou náplní a šťavnatými krevetami. Kombinace olivového oleje, bílého vína a redukované šťávy vytváří harmonickou omáčku, která povýší tento pokrm na gurmánský zážitek. Ideální volba pro milovníky zdravé a chutné kuchyně.

Suroviny

2 lososoví pstruzi o váze 1 kg
400g vyloupaných krevet
1 cuketa
1 malá mrkev
1/2 pórku
suché bílé víno
olivový olej
sůl

Postup

Očistěte zeleninu (dužinu z cuket dejte stranou a použijte pouze zelenou část slupky) a nakrájejte ji na malé kostičky cca 2 mm široké (tzv. brunoise), ty potom orestujte na malém množství oleje. Pstruhy vykuchejte, úplně je rozevřete, naplňte je kostičkami cukety, potom je upravte do původního tvaru, přendejte je do pekáče na rybu, který jste předem vyložili pečicím papírem. Ryby bohatě polijte olivovým olejem, osolte a opečte je dozlatova. Obraťte je na druhou stranu, podlijte sklenicí vína a sběračkou vody. Přidejte k nim krevety, přikryjte poklicí a na mírném ohni poduste cca 20 minut. Vydušenou šťávu přelijte na pánvičku a na středním ohni ji zredukujte. Hotové pstruhy podávejte spolu s krevetami, přelité šťávou.