Suroviny
4 porce rybího filé, kostka masoxu, 1-2 stroužky česneku, 40g mandlí, 1 citrón, 100g cibule, 40g másla, 20g oleje, mletý pepř, sůl
Postup
Omyté, osušené porce kapra nebo porce rybího filé pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet.
Jemně sekanou cibuli a prolisovaný česnek vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a lehce zpěníme, aby cibule zůstala světlá.
Přidáme sekané loupané mandle (mandle přelijeme vroucí vodou a sloupneme), zalijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a chvíli povaříme.
Zapékací misku vymažeme máslem, do ní naskládáme zbylou cibuli rozkrájenou na tenké plátky a rozebranou na kroužky.
Na cibuli položíme porce ryby nebo rybího filé, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby.
Asi po 8 minutách přelijeme omáčkou s mandlemi a dopečeme.
Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží a obkládáme plátky dobře omytého nebo oloupaného citrónu.