Suroviny

150g kuřecích prsíček, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 nasekané šalotky, 1 menší najemno nakrájená červená paprika, utřený stroužek česneku, 125g jemně nakrájených mladých klasů cukrové kukuřice, 1l kuřecího vývaru, 200g kukuřičných zrn, 2 lžíce sherry, 3 lžičky sladké chilli omáčky, 3 lžičky kukuřičné škrobové moučky, 2 oloupaná rajčata, sůl, pepř, petrželová nať na ozdobu

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a osmahneme je 3 minuty na rozehřátém oleji. Přidáme šalotky, papriku a česnek a další 3 minuty vše smažíme. Přidáme kukuřičné klásky, vývar a uvedeme do varu. Přidáme zrna kukuřice, sherry, chilli omáčku, osolíme a na mírném plameni vaříme asi 5 minut. Škrobovou moučku smícháme s trochou studené vody a přimícháme do polévky. Vaříme do zhoustnutí, potom přidáme nakrájená rajčata, podle chuti sůl a pepř a povaříme ještě asi 2 minuty. Podáváme ozdobené nasekanou natí petrželky.