Suroviny

4 porce kapra po 150g, 150g čerstvých nebo sterilovaných žampiónů, 150g šunky, 1 větší rajče, 2 lžíce sterilo­vané kapie, 1/2 cibule, cit­rón, na ozdo­bu nasekaná petrželová nať nebo pa­žitka

Postup

Porce kapra osolíme a ope­čeme na oleji, nejlépe v pekáč­ku. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a na proužky nakrájenou papriku a rajče. Vmí­cháme na nudličky na­krájenou šunku a krátce v troubě zapečeme. Žampióny, rajčata a papriku také můžeme podusit ve výpeku po opečených porcích kapra. Ci­buli nakrájenou na malé kostič­ky můžeme podusit s ostatním, nebo jí v obou případech posy­pat zeleninu na talíři. Zelenina na talíři může být i syrová. Při podávání zdobíme plátkem citrónu.