Kapr po novohradsku

6.6.2005 / Jindřiška

Suroviny

4 porce z očištěného a vyku­chaného kapra, 4 stroužky česneku, mletá sladká papri­ka, sůl, hladká mouka, olej

Postup

Porce kapra opláchneme pod tekoucí vlažnou vodou. Do hlubokého talíře dáme 1/2 až 3/4 hrníčku hladké mouky, do ní vsype­me papriku a promísíme. Výsledná směs by měla být příjemně zbarvená po paprice. Porce kapra potřeme utřeným česnekem se solí a obalíme ve směsi mouky s paprikou a ru­kou vždy dost přimáčkneme. Pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách. Tuk s výpeky zalijeme 2 až 3 lžícemi horké vody, zastřík­neme worcesterem, zjemníme 1/2 lžičky másla, za stálého mí­chání necháme rozpustit a pře­lévá­me porce kapra na talíři.

Ryby a plody moře - další recepty