Suroviny

4 porce kapra, mletý pepř, 1/4l světlého piva, 2 lžíce rostlinného ole­je, 4 malé cibulky, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka drce­ného kmínu, 1,5 lžičky mle­té sladké papriky, čerstvé žampióny

Postup

Opláchnuté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozlo­žíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do ledničky. V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vloží­me porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kmínem a papri­kou. Přidáme nrst na plátky nakrájených čerstvých žampiónů. Dusíme pod pokličkou doměk­ka zhruba 25 minut. Při dušení podléváme kapra podle potřeby horkou vodou.