Suroviny

800g kapra bez kůže, 60g másla, 40g cibule, stroužek česneku, 2-3dl červeného vína, 20g hladké mouky, 20g másla na jíšku, 4 kuličky pepře, naseka­ná petrželová nať, 60g nakládaných cibulek.

Postup

Očištěného, opláchnutého a osušeného kapra nakrájí­me na porce a z obou stran na rozehřátém másle krátce opeče­me. Dáme mimo a ve zbytku po pečení zpěníme nadrobno na­krájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a koření. Za stálého míchání minutku opražíme, přidáme porce opečeného kapra, zalíváme postupně vínem a udu­síme doměkka. Hotové porce vyndáme do tepla, šťávu zahustíme řidší jíš­kou, vyrobenou z másla a mouky, rozvaříme ji a přecedíme na kapra. Do hotového jídla přidáme nakrájenou naklá­danou cibulku a ještě chvíli podusíme.