V míse smícháme olej s nadrobno posekaným česnekem. Krevetám odstraníme hlavy a krunýře, ale ponecháme ocasní ploutve. Vyjmeme vnitřnosti a takto připravené krevety potřeme olejem s česnekem a osmažíme dorůžova (cca 2 minuty po každé straně). omáčka: Na malém množství oleje osmažíme chléb dozlatova. Poté ho odstavíme a necháme vychladnout. Mezi tím v horké troubě opražíme mandle a lískové ořechy, které rovněž necháme vychladnout a pak je oloupeme, nejlépe pomocí papírového ubrousku. Dále v troubě nasucho opečeme papriku ze všech stran, až ztmavnou a slupka se začne uvolňovat. Pak jí dáme do hrnce, přiklopíme a necháme 10 minut zchladnout, potom oloupeme, nařízneme a odstraníme semeníky. Nasekáme petrželku. Nasekáme plátky chleba, ořechy a česnek. Poté k této směsi přidáme ostatní suroviny kromě octa a oleje a sekáme dohladka. Nakonec přidáme ocet a olej, okořeníme podle chuti a servírujeme jako omáčku, do které budeme krevety namáčet.