Filé z platýse v listovém těstě

26.11.2005 / Jindřiška

Suroviny

filé s platýse, listové těsto, citrón, čerstvý kerblík, worcesterová omáčka, čerstvý estragon, cibule, máslo, kysané zelí, bobkový list, celý pepř, bílé víno, vejce, cukr

Postup

Smícháme citrónovou šťávu, posekaný kerblík, worcesterovou omáčku a posekaný estragon. Ve vzniklé směsi marinujeme jednotlivé porce platýse minimálně 30 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle. Kysané zelí pokrájíme nadrobno a spolu s bobkovým listem, celým pepřem, cukrem a bílým vínem přidáme k cibuli. Dusíme asi 40 minut, poté slijeme přebytečnou vodu a necháme vychladnout. Plátky listového těsta rozválíme, polovinu poklademe zelím a navrch položíme marinovanou rybu. Zakryjeme druhou polovinou těsta, přimáčkneme okraje a vzniklé taštičky potřeme vaječným žloutkem. Taštičky rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Ryby a plody moře - další recepty