Domácí jogurt je zdravější než kupovaný a výroba jogurtu je snadná Výroba domácího jogurtu je velmi snadná a při dodržení postupu se vám vždy povede. Domácí jogurt si můžete vyrobit v jogurtovači, pomalém hrnci, nebo v obyčejném hrnci na sporáku. Příprava je jednoduchá, stačí jen vědět, jak na to.
Domácí uzená krkovice - jak maso naložit a správně vyudit Vepřová krkovice je díky vyššímu obsahu tuku velmi oblíbeným a chutným masem používaným k různým kuchyňským úpravám. Společně s bůčkem je také nejčastěji uzeným masem v domácích udírnách. S naším návodem snadno zvládnete vyudit svou vlastní krkovičku.
Nakupujte hrnce a pánve podle varných symbolů Aby pro vás bylo vaření a příprava pokrmů skutečným zážitkem, je třeba mít doma kvalitní nádobí. To musí být nejen krásné a praktické, ale zároveň musí být určeno pro zvolený varný zdroj. Sledováním varných symbolů a piktogramů můžete dnes vařit o něco úsporněji, zdravěji a pohodlněji a hlavně si vybrat to správné nádobí pro varný zdroj, který máte doma.
Jak správně naložit maso na uzení? Jak správně naložit maso na uzení, do láku, či na sucho? Jak připravit solící směs a jak dlouho nechat maso naložené? Celý proces uzení začíná nákupem a naložením masa. Jak na to? PR článek
Neapolská pizza s historií - pizza Margherita a pizza Marinara Recept na výrobu nejlepší neapolské pizzy je přesně daný. Výroba originální pizzy Margherita a její sestry pizzy Marinara je jednoduchý, s minimem surovin, a dokonalým výsledkem.
Jak připravit domácí sušené maso v sušičce Sušené maso patří k oblíbené pochoutce a bohatému zdroji bílkovin. Příprava sušeného masa je jednoduchá a snadno ji zvládnete doma v kuchyni. Přinášíme vám recepty na nejoblíbenější marinády, které dodají sušenému masu skvělou chuť.
Nakládání masa na uzení do vakua Nakládání masa na uzení do vakua je nejjednodušší přípravou masa na uzení. K naložení masa potřebujeme pouze sůl a vakuovačku. Maso nakládáme na sucho, bez láku, přidat můžeme i česnek a další koření. Pojďme se podívat jak na to.
Těsto na pizzu, recepty na 5 nejlepších těst Těsto na pizzu je základním stavebním kamenem každé chutné pizzy. Tak jako existuje celá řada variant italské pizzy, exituje i více receptů na těsta, ze kterých se pizza vyrábí.
Jak správně udit sýry v domácí udírně Uzení sýrů v domácích udírnách je velmi populární, protože si celkem snadno můžete vyrobit pochoutku na rodinnou oslavu nebo jen tak na chuť k pivu či vínu. Při uzení sýrů je dobré dodržovat několik základních pravidel, ale zároveň se nebojte experimentovat s chutěmi, kořením i dobou uzení a najděte si svůj oblíbený recept. PR článek
Typy kuchyňských nožů a jejich použití Nože patří mezi nejzákladnější kuchyňské vybavení a bez různých typů nožů se v kuchyni neobejdeme. Jenže jak a na co se který nůž používá? A které typy nožů by v kuchyni rozhodně neměly chybět?
Domácí ghí - jak připravit přepuštěné máslo, nejlepší tuk na pečení a smažení Záleží vám na tom, co jíte? Kupujete si kvalitní suroviny a věnujete dostatečnou pozornost tepelné přípravě pokrmů? Pak byste se měli zaměřit také na tuk, na kterém potraviny připravujete. Jako nejlepší tuk pro vaření, pečení či smažení je označováno přepuštěné máslo ghí, které nejenže je chutné, ale má také spoustu pozitivních účinků na lidské zdraví.
KFC kuře, recepty na oblíbené speciality plukovníka Sanderse Všichn ho znají. Smažené kuře z KFC. Recept na výrobu je tajemstvím řetězce. Přinášíme vám několik receptů na oblíbené smažené kuřecí stripsy, pikantní křidélka Hot wings, originální porce smaženého a obalovaného kuřete i kuřecí KFC burger.
Pekingská kachna - recept a historie tradiční čínské delikatesy Pekingská kachna je snad nejznámější jídlo čínské kuchyně připravované po celém světě. Přestože se obecně za pojem "čína" schová kde co, pekingská kachna je opravdová lahůdka s originálním receptem, přípravou i servírováním. Kdo si chce vychutnat tradiční pekingskou kachnu a zažít jedinečný kulinářský zážitek, musí vyrazit do Pekingu.
Domácí vepřové klobásy s čedarem Dnes společně připravíme a vyudíme jednoduché, ale výborné domácí klobásy. Na jejich výrobu budeme potřebovat pouze vepřové maso, koření a sýr čedar.
Avokádo – tipy na využití i pěstování z pecky Ještě donedávna bylo avokádo exotickou plodinou, kterou znal u nás jen málokdo. Dnes je však běžně k dostání ve většině supermarketů a tak i my můžeme okusit jeho lahodnou chuť a využívat jeho příznivých účinků na lidský organismus. Kdo má zájem, může si z pecky avokáda vypěstovat také pěknou pokojovou rostlinu.