Tento recept na zapečené cibule se smetanovo-vaječnou směsí a parmezánem je jednoduchý, ale velmi chutný pokrm, který si zamilujete. Pečené cibule se změknou a propojí s vaječnou směsí ochucenou bylinkami, což vytvoří lahodnou kombinaci, kterou můžete podávat jako přílohu nebo lehký hlavní chod. Ideální pro milovníky cibule a výrazných chutí!

Suroviny

6 bílých cibulí (cca 900g)
150ml čerstvé smetany
100ml mléka
3 vejce
směs nadrobno nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, tymián, majoránka, bazalka)
strouhaný parmezán
olivový olej
sůl
pepř

Postup

Cibule oloupejte a rozkrojte je příčně napůl. Rozkrojené cibule poklaďte v jedné vrstvě do zapékací nádoby, v níž je budete moci rovnou servírovat na stůl, osolte, polijte olejem a v troubě předehřáté na 250 °C je pečte cca 15 minut (cibule musí změknout). Mezitím rozbijte do mísy vejce, rozšlehejte je s mlékem, smetanou, solí, pepřem, přisypte větší množství nasekaných bylinek a promíchejte. Nádobu s cibulemi vyjměte z trouby, polijte připravenou vaječnou směsí, povrch posypte strouhaným parmezánem a při 200 °C zapékejte dalších 30 minut.