Tato pizza je plná bohaté chuti díky kombinaci uzeného sýra scamorza, fontiny a mozzarelly. Doplněná o křupavou pancettu a jemně ochucená pepřem, je to skvělá volba pro milovníky sýrových pokrmů. Rychlá příprava a dokonalá chuť vás jistě potěší na každém kroku!

Suroviny

500g kynutého těsta - recept zde
100g mozzarelly
100g měkkého pikantního uzeného sýra
100g tvrdého nasládlého sýra
100g slaniny nakrájené na plátky
mléko
olivový olej
sůl
celý pepř

Postup

Těsto rozložte do olejem vymazané formy. Potřete je směsí oleje a mléka, nechte je 30 minut odpočívat a potom při teplotě 200 °C pečte asi 20 minut. Pak na pizzu rozložte uzený sýr scamorza a tvrdý sýr fontina, oba nastrouhané na větší kousky, a kostičky mozzarelly. Osolte, ochuťte čerstvě umletým pepřem a doplňte plátky slaniny (pancetta). Pečte ještě dalších 10 minut a pizzu podávejte velmi teplou.