Tento recept na pizzu s mušlemi a rajčaty je skvélé jídlo pro milovníky mořských plodů. Křehké těsto doplní šťavnaté rajčata a jemné srdcovky, které si svou chuť zachovávají i po pečení. Perfektní volba pro večer s přáteli nebo rodinou, který si zaslouží něco trochu jiného a sofistikovaného.
Suroviny
500g kynutého těsta - recept zde
500g mušlí srdcovek
500g rajčat
česnek
zelená petrželka
olivový olej
sůl
Postup
Všechno těsto rozložte na olejem vymazaný plech a nechte je odpočívat. Do hrnce dejte olej, pak česnek, tymián a mušle. Zahřívejte a nechte srdcovky otevřít. Na těsto rozložte rajčata, která jste už oloupali, zbavili semínek a nakrájeli na kostičky. Osolte, pokapejte olejem a při teplotě 200 °C pečte 25 minut. Pak na pizzu rozložte otevřené srdcovky i s lasturami a ještě dalších 5 minut pečte. Pizzu podávejte hodně teplou, posypanou čerstvou, nasekanou bazalkou.