Jednoduchý a chutný recept na domácí pizzu s grilovaným lilkem, rajčaty a mozzarellou. Kombinace šťavnatých rajčat, jemného lilku a lahodné mozzarelly vás přenese do slunné Itálie. Díky čerstvé bazalce získá pizza nejen krásnou vůni, ale i osvěžující chuť, která nadchne každého u stolu. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo příjemné posezení s přáteli.
Suroviny
500g kynutého těsta - recept zde
300g mozzarelly
300g rajčat
250g lilků
bazalka
oregano
olivový olej
pepř
Postup
Těsto rozložte do olejem vymazané kulaté formy (Ø 26 cm) a nechte je odpočinout. Rajčata ponořte do vařící vody, oloupejte je a zbavte semínek, nakrájejte na kousky a ochuťte špetkou soli, pepřem a oreganem. Lilek nakrájejte na kolečka, pokapte olejem, osolte a dejte je pod teplý gril. Na odpočinuté těsto rozložte rajčata, pokropte je olejem a při teplotě 200 °C pečte asi 20 minut. Pak přidejte ogrilovaná kolečka lilku, mozzarellu nakrájenou na kostičky a dejte asi na 10 minut znovu do trouby. Pizzu podávejte na stůl poté, co jste ji dochutili čerstvou bazalkou.