Tato pizza s cuketou a mozzarellou je jednoduchý, ale lahodný recept, který spojuje čerstvou zeleninu s jemnou mozzarellou na křupavém těstě. Orestovaná cuketa s cibulí a tymiánem přináší skvélé aromatické pozadí, zatímco rajčata a mozzarella dodávají jídlu svěžest a krémovou texturu. Ideální pro lehkou večeři nebo letní pohoštění.
Suroviny
500g kynutého těsta - recept zde
500g cukety
250g rajčat
250g mozzarelly
200g cibule
tymián
olivový olej
sůl
pepř
Postup
Všechno těsto rozložte na olejem vymazaný obdélníkový plech a nechte je odpočívat. Mezitím na pánvi orestujte na malém množství kostičky cukety, nakrájenou cibuli a snítku tymiánu. Oloupejte rajčata, zbavte je semínek, nakrájejte na kousky a rozložte je na odpočinuté těsto. Přidejte vychladlé cukety i se šťávou vzniklou restováním, mozzarellu nakrájenou na kostičky, trochu oleje, sůl, pepř a při teplotě 200 °C pečte 30 minut. Pizzu podávejte ihned, jakmile ji vytáhnete z trouby.